duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

Recordul lui Michael Schumacher e istorie! Hamilton a devenit pilotul cu cele mai multe victorii în F1

1 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) s-a impus în Marele Premiul al Portugaliei de la Algavre, pe circuitul Portimao. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull).

Pornit din pole-position, Hamilton a avut unele dificultăți la start cu pneurile medium, iar ritmul său inițial a avut de suferit. Așa s-a făcut ca după 6 tururi să conducă ibericul Carlos Sainz de la McLaren.

Odată intrate în temperatura optimă, pneurile și mașinile Mercedes au funcționat perfect, iar Hamilton și Bottas s-au distanțat treptat de pluton.

În cele din urmă ritmul de cursă a fost mai bun pentru britanic, care l-a depășit pe coechipierul său finlandez și a fost capabil să ofere un tur, cel puțin, tuturor piloților, înafara celor din top 4.

Hamilton și-a adjudecat a 92-a victorie a carierei, ceea ce îl pune pe primul loc all-time la numărul succeselor, depășindu-l pe legendarul Michael Schmacher (91).

Mai mult decât atât, pilotul Mercedes pare de neoprit către un nou titlu mondial, al șaptelea, atâtea câte are și Schumacher. Cu cinci curse înainte de finalul sezonului, Hamilton are un avans de 77 de puncte în fața lui Bottas.

Foto: eurosport.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *