duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

Bogdan Drăghici, antrenor de fitness: „Când primesc mesaje cum că eu, ca simplu om, le-am schimbat viața, atunci simt că am excelat în ceea ce fac”

1 0
Read Time:4 Minute, 54 Second

Bogdan Drăghici, 28 ani, practică sportul din tinerețe. Trecut prin lumea fotbalului, kickbox-ului sau în ringul de box, el este de peste 10 ani antrenor de fitness și unul dintre cei mai apreciați din domeniu. În interviul următor, acordat pentru NewsSport.ro, veți afla povestea lui, cum a ajuns în lumea sportului, ce înseamnă mai exact să fii antrenor de fitness, cum s-a dezvoltat în timpul anilor personal și profesional și multe altele.

Când ai descoperit că sportul este domeniul în care îți dorești să profesezi? Dar pasiunea pentru fitness de unde a venit?

  Am început să fac sport de la vârsta fragedă de 8 ani, iar de atunci nu m-am mai lăsat indiferent de situație, am practicat fotbal, kickbox, box si acum fitness, aș putea spune că pasiunea pentru fitness a fost mereu prezentă.

 Ce trebuie să știm înainte de a ne apuca de sală?

  Lumea ar trebui să știe că este un sport de durată, iar rezultatele vor apărea în timp prin răbdare și perseverență. Iar prin neatenție te poți accidenta foarte ușor, de aceea este nevoie de un antrenor.

Care este percepția românilor vizavi de sport? A existat o tendință ascendentă sau descendentă anul acesta?

  Sincer mulți mi-au zis că ideea în sine de a face sport este groaznică și că ar trebui să ne păstrăm așa cum ne-a lăsat Dumnezeu. Până acum 3-4 ani românii nu prea erau cu fitness-ul, însă acum tot mai multe persoane își schimbă stilul de viață cu unul sănatos, cu mai multă mișcare.

https://www.instagram.com/p/B47e9xLjGzt/

Ce servicii îți poate oferi un antrenor personal?

  Un antrenor cu experiență îți poate oferi motivația de care ai nevoie, te poate îndruma spre un plan nutrițional adecvat corpului tău, poate să ajungă să îți cunoască corpul mai bine decât tine, iar asta va rezulta în a-ți atinge obiectivul mult mai rapid, plus riscul de accidentare este  mult mai scăzut.

În cariera ta de antrenor, care este monumentul pe care îl consideri un succes, un exemplu pe care îl dai celor cu care lucrezi?

  Rezultatele si mesajele de la clienții mei, când primesc mesaje cum că eu, un simplu om le-am schimbat viața, atunci simt că am excelat în ceea ce fac.

 Cu ce te diferențiezi față de alți antrenori?

 Experiența de 10 ani, educația, nu există zi să nu cițesc ceva legat de fitness și nutriție, chiar dacă am doar 5-10 minute la dispoziție și nu în ultimul rând implicarea mea psihologică.

Cât durează de regulă un antrenament complet și de ce nu e bine să ne supra solicităm?

 Între 50 minute și o oră ar fi optimal. Dacă ne supra solicităm corpul prin antrenamente lungi și inutile, organismul nu se va recupera așa cum trebuie, iar progresul va scădea. Ideea este să avem un antrenament intens și scurt urmat de o alimentație corespunzătoare și odihnă pe măsură.

https://www.instagram.com/p/B3_deb_jrze/

 Care este următorul tău pas în cariera de antrenor?

 Următorul pas este să îmi deschid o pagină web prin care să ajut tot mai multă lume să își schimbe stilul de viată.

Cu ce activități îți umpli timpul liber?

 Îmi place mult să citesc despre fitness, culturism, nutriție, dar și dezolvtare personală de fiecare dată când am puțin timp liber, iar o zi mi-o dedic prietenilor și una logodnicei mele.

Ce se poate întâmpla dacă nu facem anumite exerciții corect? Care pot fi consecințele?

Din cauza unei neatenții sau orgoliului te poți accidenta destul de ușor sau chiar grav, iar consecințele pot să îți termine activitatea sportivă. Cele mai des întâlnite sunt durerile de spate și genunchi care apar din cauza posturii, execuției greșite și a greutății excesive.

 Ce părere ai despre sportivii care iau anumite substanțe interzise de federația internațională pentru a-și crește capacitatea de rezistență la efort?

Sunt federații care au interzis aceste substanțe, dar sunt și care nu interzic folosirea lor. Din păcate trăim într-o lume în care aspectul fizic conduce (în unele cazuri) și e dus la extrem pentru că asta se vinde, în special pe instagram. Majoritatea sunt motivați de influencerii fitnessului care arată impecabil (bineînțeles folosind astfel de substanțe), dar munca și dieta tot la fel de grea este și pentru ei. Nu sunt împotriva substanțelor, dar este decizia fiecăruia până la urmă, însă mi-ar plăcea ca mulți dintre acești influenceri de top să nu mai inducă lumea în eroare și să fie mult mai sinceri pentru că mulți încep să le folosească datorită lor și să nu sțiu la ce riscuri de sănătate se supun.

În mod realist, în cât timp trebuie să ne așteptăm să vedem rezultate odată ce ne-am apucat de antrenament în mod regulat?

 Depinde foarte mult de cât de dedicată este persoana respectivă, cât de atentă este cu mâncarea, cât efort depune să ardă cât mai multe calorii.

 Am văzut rezultate și de la o săptamână la alta, dar am văzut și cum a trecut o lun și nu s-a întâmplat nimic pentru că nu s-a dedicat deloc.

Ce tip de persoane sunt mai ușor de motivat să vină regulat la sală?

 Sincer o perioadă am cosinderat că cel mai ușor de motivat sunt persoanele care au deja o carieră în viață și au muncit enorm pentru asta, pentru că în mintea mea era „dacă o persoană este ambițioasă și dedicată, asta se transmite în tot ceea ce face”, însă nu a fost așa, pentru că am întalnit persoane cu o carieră de mare succes doar că nu reușeau să găsească motivația necesară pentru a-și schimba stilul de viață. Deci totul depinde de persoana respectivă pentru că de la ea pornește totul.

https://www.instagram.com/p/B4QNDLelDJT/
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *