duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

Olanda este noua campioană mondială la handbal feminin! Abbingh marchează golul victoriei după un final interzis cardiacilor

1 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Final de infarct în ultimul meci al Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia! Olanda a câștigat cu 30-29 în urma unei aruncări de la 7 metri transformate de Abbingh și pune mâna pe titlul mondial.

Aflate în fața primului titlu mondial din istorie, atât Spania cât și Olanda au început ezitant pe faza defensivă, cu multe goluri înscrise în primele 10 minute. Apărările s-au pus la punct treptat și trupa din Țara Lalelelor a revenit pe tabelă, egalând la 9.

Cu Estavana Polman și Lois Abbingh în mare formă, Olanda a întors scorul 13-12, după ce Spania condusese și cu patru diferență, 9-5. Finalul reprizei a fost al olandezelor, care au intrat la cabine cu 16-13. Abbingh (4) și Cabral Barbosa (3) au fost principalele marcatoare pentru naționalele lor după prima parte a finalei, cu Spania având 54% eficiență pe atac, față de 64% pentru Olanda.

Spre deosebire de prima repriză, ibericele nu au fost așa precise pe atac, chinuindu-se pe câteva atacuri poziționale și le-au permis batavelor să se distanțeze la 4 goluri, 19-15, reușita aparținându-i Estavanei Polman.

Elevele lui Mayonnade au continuat spectacolul în partea a doua, portărița Zoqbi de Paula neavând ce face în fața aruncările de la distanță (22-17).

Pena și compania au avut oportunitatea să se apropie la un gol, de la 21-23, însă s-au pripit pe trei atacuri consecutive. Până la urmă Polman a punctat pentru Olanda, și acestea s-au dus la 24-21. Din a doua încercare ibericele s-au apropiat la un gol, 24-25, dar adversarele au avut și de această dată un răspuns.

Cu două minute înainte de final, Cabral Barbosa a scăpat pe contraatac dar a ratat singură cu Wester, olandeza producând probabil parada turneului! La următorul atac, Spania a egalat la 29 și se anunța un final electrizant.

Smeets a făcut o greșeală tehnică pe atacul batavelor, care au pierdut mingea, iar Carlos Viver a cerut repede timp de odihnă. Spania a ratat atacul pentru victorie, Hernadez a blocat încercarea de contraatac a olandezelor și a primit cartonașul roșu, iar batavele au beneficiat de o aruncare de la 7 metri, transformată de Lois Abbingh!

S-a terminat 30-29 pentru Olanda, care se impune în premieră la un turneu final, cucerind prima medalie de aur din istoria handbalului olandez!

Spania: Navarro, Zoqbi – portari; Cabral Barbosa 7 goluri, Lopez 6, Fraga Fernandez 5, Pena 3, Hernandez 3, Gonzalez 2, Lopez Jimenez 2, Gonzalez Ortega 1. Antrenor: Carlos Viver

Olanda: Wester, Duijndam – portari; Polman 9 goluri, Abbingh 7, Snelder 5, van der Heijen 3, Malestein 3, Bont 2, Van Wetering 1. Antrenor: Emmanuel Mayonnade

Foto: ProSport

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *