duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

Făcute KO de japoneze! România termină la podea mondialul, în cel mai slab turneu final făcut în ultimii ani

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Înfrângere rușinoasă pentru tricolore în fața Japoniei, 20-37, în ultimul meci al nostru de la CM de handbal feminin. Tricolorele au lăsat de multe ori impresia că doar de handbal nu au chef azi.

La un singur capitol a rămas România constantă pe parcursul campionatului mondial de handbal feminin și anume la începuturile dezastruoase de meci. Și de această dată tricolorele au fost conduse de la început, 0-3, cel mai aproape fiind la 2-4 și 3-5.

Niponele au trecut prin apărarea noastră ca printre jaloane și s-au distanțat treptat, conducând la un moment dat cu 16-6! Udriștioiu a adus România la -8, însă până la pauză japonezele au marcat de două ori la rând, pentru 18-8.

După 30 de minute, Japonia avea 82% eficiență pe atac, în vreme ce România doar 38%! De notat că doar trei jucătoare din lotul țării gazdă evoluează în Europa (Asuka Fujita, Ayaka Ikehara și Sakura Kametani), restul făcând parte din loturile unor formații din Japonia.

Pasivitatea in apărarea tricolorelor a continuat și în ultimele 30 de minute de la acest mondial, Japonia fiind capabilă să se distanțeze la 12 goluri în mai multe rânduri! Niponele ne-au amețit cu jocul lor rapid la linia de 9 metri, dus mai apoi în extremă și pe pivot.

Sunami a marcat pentru 28-14 (minutul 47), cea mai mare diferență de până atunci, dintr-o aeriană perfectă, după o pasă venită din extrema dreaptă.

Pentru ca umilința să fie supremă, portărița Sakura Kametani a înscris din poartă în poartă (32-18), la o nouă fază în care tricolorele au scos portarul, tactică total ratată pe parcursul mondialului. La faza următoare s-au făcut 15 goluri între cele două combatante, Sasaki punctând din aruncare de la 7 metri (33-18).

S-a terminat 37-20 pentru Japonia, care termină Main Round pe locul 5, depășind doar România, care încheie în genunchi, fără putere și chef de joc acest turneu final.

România: Ciucă, Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu 4 goluri, Perianu 4, Pintea 3, Vizitiu 3, Polocoșer 2, Ostase 2, Seraficeanu 1, Zamfirescu 1. Antrenor: Tomas Ryde

Japonia: Hida, Kametani 1 gol- portari; Sasaki 8 goluri, Y. Sunami 7, Fujita 4, Tanabe 4, Ohyama 3, Tada 3, Kawata 3, Katsuren 2, K. Sunami 1, Ikehara 1. Antrenor: Ulrik Kirkely

Foto: gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *