duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

CALIFICARE! România învinge Ungaria la ultima fază și merge în Main Round

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Naționala de handbal feminin a României a obținut calificare în grupa principală de la CM 2019 din Japonia după 28-27 cu Ungaria. Neagu și compania au revenit în urma unei prime reprize dezastruoase.

România a avut cel mai slab debut de la acest Mondial, fiind condusă cu 7-1 și fără idei pe atac, unde așteptau totul de la Neagu. Ungaria a jucat dezinvolt, reușind să păstreze o diferență constantă de 4-5 goluri în marea majoritate a timpului.

Deși ne-am apropiat la trei goluri, 6-9, forma nu a continuat și maghiarele s-au distanțat la 6-12, după golurile reușite de Schatzl, Tovizi și Hafra.

Finalul reprizei a găsit România în genunchi, negăsind soluții împotriva jocului Ungariei, care a intrat la cabine cu un avantaj liniștitor, 16-10.

Repriza secundă a adus revenirea României, care s-a apropiat treptat pe tabelă și cu ajutorul Denisei Dedu, punând reale probleme tacticii gândite de Kim Rasmussen. Tricolorele au venit la un gol de mai multe ori pe parcursul celor 30 de minute care decideau soarta calificării, deși unguroaicele păreau că au victoria în mâini.

Finalul jocului a fost interzis cardiacilor, Iuganu reușind să egaleze la 27. Ungaria avea atacul cu un minut înainte de final dar a pierdut mingea, iar cu 10 secunde rămase, Pristăvița obține o aruncare de la 7 metri, transformată de Cristina Neagu.

România a câștigat dramatic cu 28-27 și s-a calificat în Main Round, cu 0 puncte, dar poate spera la o clasare în primele 10 națiuni!

România: Dedu, Dumanska; Neagu 10 goluri, Iuganu 6, Seraficeanu 5, Perianu 2, Pintea 2, Ostase 2, Pristăvița 1. Antrenor: Tomas Ryde

Ungaria: Biro, Kiss – portari; Kovacsics 6 goluri, Szabo 6, Hafra 4, Tomori 3, Schatzl 2, Lukacs 2, Vamos 1, Kovacs 1, Tovizi 1, Klujber 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *