duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

Greșelile pe atac ne-au costat victoria! România pierde pe final cu Muntenegru și are meci decisiv pentru calificare împotriva Ungariei

0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Tricolorele au suferit al doilea eșec la CM de handbal feminin din Japonia, 26-27, împotriva Muntenegrului. Prin această victorie Crna Gora s-a calificat în faza următoare, iar româncele vor avea un meci decisiv cu Ungaria (vineri, ora 12).

Presiunea obținerii unui rezultat bun în urma prestațiilor de până acum s-a simțit în tabăra României, care a reușit primul go labia în minutul 6, prin Gabriela Perianu. Muntenegru a condus cu 3-1, însă duo-ul Neagu-Pintea a ajutat la întoarcerea scorului, 4-3, cu mare contribuție venind din partea Iulyei Dumanska (3 parade într-un minut).

Din acel moment tricolorele au condus pe toată durata primelor 30 de minute, diferența maximă fiind de două goluri (6-4, 7-5 și 8-6). Cristina Neagu, liderul naționalei, a marcat 6 goluri în prima parte.

La cabine s-a intrat cu 12-11 pentru România, după ce în ultimele trei minute au evoluat în dublă superioritate numerică.

În contrast cu jocurile de până acum de la acest Mondial, tricolorele au început foarte bine repriza secundă, Perianu ieșind la rampă cu două goluri în șapte minute. Evoluția excelentă a portăriței Dumanska a continuat și după pauză, scoțând o aruncare de la 7 metri, iar România a marcat pe faza a doua pentru 18-15.

Fetele lui Ryde s-au aflat din nou în dublă inferioritate numerică, însă au reușit să marcheze prin Neagu, 21-17 și au terminat această perioadă cu doar un singur gol primit. Muntenegrencele au egalat după o serie de greșeli în tabăra noastră, 21-21, faza terminându-se cu al treilea gol din ultimele patru pentru Raicevic și eliminare pentru Polocoșer, aflată la a treia penalitate.

Crna Gora a profitat maxim de neglijențele noastre pe atac, cu pase date aiurea, și au marcat de 7 ori consecutiv, pentru a-și crea un avans de trei goluri, 24-21.

Finalul a fost plin de emoții, cu muntenegrencele nimerind de două ori bara, iar România fiind capabilă să se apropie la un gol 25-26. Despotovic a reușit golul victorie cu 30 de secunde înainte de final și Muntenegru a câștigat cu 27-26, calificându-se în grupele principale.

România are șansa calificării vineri de la ora 12, în fața Ungariei, meciul fiind decisiv pentru ambele naționale.

România: Dedu, Dumanska – portari; Neagu 11 goluri, Perianu 4, Dache 4, Udriștioiu 3, Pintea 2, Iuganu 2. Antrenor: Tomas Ryde

Muntenegru: Rajcic 1 gol, Nenezic, Batinovic – portari; Raicevic 6 goluri, Radicevic 6, Jaukovic 4, Bulatovic 3, Mehmedovic 2, Despotovic 2, Brmovic 1, Ramusovic 1. Antrenor: Per Johansson

Foto: gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *