duminică, septembrie 24O pasiune ce ne leagă - News Sport

Șocul înfrângerii drastice cu Spania a trecut. România învinge Senegalul la capătul unui meci controlat în totalitate

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Chiar de Ziua națională a României, naționala de handbal feminin a reușit să obțină prima victorie la Campionatul Mondial din Japonia. Cristina Neagu a punctat de 13 ori în succesul cu 29-24 în fața debutantei Senegal.

Intrate cu o atitutidine mult schimbată față de ieri, româncele au impus ritmul jocului de la bun început, Perianu și Polocoșer de două ori ducând scorul la 3-0. Distanțarea pe tabelă a venit după cum era de așteptat, Cristina Neagu stabilind diferența maximă din prima repriză, 11-4.

Africancele, debutante la Campionatul Mondial, nu s-au dat bătute și au revenit la 12-10, gol Sankhare, moment în care Tomas Ryde a cerut time-out. Până la pauză s-a mai marcat de cinci ori, iar tricolorele au intrat în avantaj la cabine, 15-12.

România a avut din nou momente mai slabe în partea secundă, Senegalul reușind să vină la un singur gol, 17-16, Dapina fiind autoarea golului. Din acel moment, Neagu și compania s-au distanțat decisiv, la cinci goluri (23-18), cu prima reușită la turneul final pentru Lorena Ostase.

Finalul a fost controlat de românce, care s-au impus cu 29-24, arătând o altă atitudine față de jocul cu Spania. De remarcat că 18 din cele 24 de goluri ale Senegalului au venit de la trei jucătoare: Camara, Dapina și Ndiaye.

Selecționata tricoloră va avea o zi liberă, urmând să evolueze marți împotriva Kazakhstanului (ora 12), cel mai ușor adversar din grupă.

Celelalte rezultate din această etapă din grupa României au fost: Spania – Ungaria 29-25 și Kazakhstan – Muntenegru 21-30.

România: Dedu, Dumanska – portari; Neagu 13 goluri, Perianu 3, Polocoșer 3, Udriștioiu 3, Seraficeanu 2, Iuganu 2, Ostase 1, Pintea 1, Zamfirescu 1. Antrenor: Tomas Ryde

Senegal: Lo, Sako – portari; Camara 6 goluri, Ndiaye 6, Dapina 6, Sankhare 3, Seck 1, Keita 1, Paye 1. Antrenor: Fred Bougeant

Foto: IHF

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *