luni, octombrie 2O pasiune ce ne leagă - News Sport

Victorie clară în fața lui Enisey și U-BT se califică de pe primul loc în faza următoare a FIBA Europe Cup

0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Final perfect de grupă pentru U-BT, care a reușit să-și ia revanșa în fața singurei echipe care a bătut-o în acest sezon. Richard și compania au învins-o pe Enisey Krasnoyarsk cu 97-83.

Mihai Silvășan a aliniat un prim cinci format din Kerron Johnson-Patrick Richard-Artis Ate-Karlo Zganec-Darko Planinic, Enisey replicând cu Davion Berry-Nikola Rebic-Ivan Viktorov-Tomislav Zubcic-Ilya Popov.

Meciul a început sub semnul echilibrului, primul coș fiind reușit abia în al doilea minut de Darko Planinic. De aici echipele au mers cap la cap până la 10-9, de unde U-BT s-a distanțat la 16-11. Chiar și așa clujenii au câștigat primul sfert la limită, 21-20.

Siberienii au preluat conducerea în actul următor, 33-38, cu Berry în mare formă, punând 17 puncte pe tabelă în prima repriză. Finalul sfertului le-a aparținut gazdelor, care au întors scorul și au reușit să-și creeze un avans de 5 puncte, 50-45. Karlo Zganec și Patrick Richard au fost principalii marcatori ai Clujului, împreună reușind 23 din cele 50 de puncte ale echipei.

Rușii s-au apropiat din nou în sfertul al treilea, dar la fel ca în primele 20 de minute, U-BT a avut o replică pe măsură, reușind să își creeze un avans de trei posesii, 62-55.

Cu trei minute înaintea finalului acestui act, Patrick Richard a reușit să înscrie de la distanță pentru 67-58, spre bucuria fanilor. Nandor Kuti și Andrei Calnicenco au punctat și ei de la distanță, iar Clujul a intrat în ultimele 10 minute cu 80-69.

Ultimul sfert a fost la discreția totală a băieților lui Silvășan, care au condus și la 15 puncte diferență, 84-69. Enisey a reușit să vină la sub 10, 86-78, prea puțin pentru a emite pretenții pe final de meci. S-a terminat 97-83 pentru U-BT, care termină astfel pe primul loc în grupa din FIBA Europe Cup.

Patrick Richard a fost cel mai bun om al ”studenților” cu 21 de puncte (50% de la distanță), urmat de Darko Planinic (18 puncte, 6 recuperări) și Andrei Calnicenco (16 puncte). Din tabăra adversă s-au remarcat Davion Berry cu 26 de puncte și Nikola Rebic cu 12 puncte și 6 pase decisive.

În faza următoare a competiției, U-BT va face parte dintr-o grupă puternică alături de Ironi Ness Ziona (Israel), Tsmoki Minsk (Belarus) și CSM CSU Oradea, campioana României.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *